Feltsport

Feltsport

Medlemmer af HPRD og øvrige reservister har adgang til træning i feltsport ved deres respektive kredse gennem Forsvarskommandoens Feltsportkursus. En god og aktiv måde at vedligeholde færdighederne indenfor skydning og brug af kort og kompas til sin egen og forsvarets bedste. Ligeledes er det en god lejlighed til at lære dine kolleger i nærområdet at kende på en afslappet og hyggelig måde.

Der findes tre retninger indenfor kurset:

  • Retning A: Hovedvægten er på Orienteringsløb
  • Retning B: Hovedvægten lagt på skydning. Her er der mulighed for lån af tjenestepistol til den enkelte skydning.
  • Retning C: Hovedvægten er på fysisk træning

Der er mulighed for at deltage, ligegyldigt hvilken fysisk form du starter i, og det eneste det koster dig, er udgifterne til transport. Resten af de direkte udgifter betaler Forsvarskommandoen og arbejdskraften til organisering leveres af frivillige fra HPRD.

Feltsport_Troels Splittorff_m96 cacSom deltager i retning B, har man mulighed for som aktiv skytte at låne en pistol af forsvaret til brug ved deltagelse i de enkelte skydninger. Man betegnes som værende aktiv skytte, såfremt man har deltaget i mindst tre skydearrangementer under retning B pr. år. Det pålægger RIR, senest den 1. marts at orientere forsvaret om hvem som deltager i retning B, samt om disse honorerer kravet til at være aktivt skydende.

Nytilgåede skytter kan også deltage i skydningerne, men skal deltage i skydeuddannelse i deres lokale HPRD kreds eller dokumentere gennemført skydeuddannelse på våbnet andet steds i forsvaret.

Det er vigtigt, at skytterne sørger for, at skydninger bliver registreret og indrapporteret til lederen af retning B, således ens status som aktiv skytte kan bibeholdes.

Du kan læse mere om tilmelding mv. på feltsportens egen hjemmeside her: Feltsport