153 nyudnævnte sekondløjtnanter og HPRD æressabel

20. juni 2024 12:14 , af HPRD SEKRETARIAT
Fredag d. 14. juni var en helt særlig dag for forsvaret, dag da et historisk stort hold på over 150 sekondløjtnanter blev udnævnt ved en flot Parade på Gardehusarkasernen.
 
De mange sekondløjtnanter har dermed afsluttet deres uddannelse på Løjtnantskolen, og ca. en tredjedel af dem skal nu direkte ud i geleddet ved hærens regimenter og uddanne værnepligtige, de resterende fortsætter deres uddannelse på Hærens Officersskole.
 
Løjtnantsuddannelsen blev ved samme lejlighed overdraget fra Hærens Sergentskole til Hærens Officersskole der vil varetage ansvaret fremadrettet.
 
Dagen blev fejret med en flot parade med besøg af repræsentanter fra skoler og regimenter samt ikke mindst mange hundrede pårørende til de stolte nyudklækkede officerer.
 
Talerne ved paraden blev leveret af Brigadegeneral Henrik Lyhne, næstkommanderende i Hæren, Skolechefen for Hærens Sergentskole Oberstløjtnant Henrik Kolding Kristensen og Formand HPRD Oberstløjtnant-R Jesper Schneider.
 
Som afslutning på paraden blev der overrakt diplomer til de, der har gjort sig særligt bemærket det sidste år. De gik til de fem bedste taktikere og de fem bedste kammerater.
 
Derudover havde HPRD genintroduceret en stolt gammel tradition med at overrække en æressabel til holdets bedste elev, sekondløjtnant Joakim.
 
Vi ønsker Joakim og alle hans holdkammerater et kæmpe tillykke og vi glæder os til at møde dem ude i tjenesten og til at byde dem velkommen i Reserven engang ude i fremtiden.