Tysk Idrætsmærke

Das Deutsches Sportabzeichen

HPRD arrangerer to gange om året en tur til det tyske reservistforbund, hvor der blandt andet gennemføres afprøvning til tysk idrætsmærke "Das Deutsches Sportabzeichen" som udstedes af des Deutschen Olympischen Sportbundes (DOSB). Mærkeprøven består af forskellige fysiske udfordringer baseret på hurtighed, styrke, koordination, udholdenhed og svømning og er gradueret efter alder og køn.

Alle aldersgrupper kan erhverve sig enten guld, sølv eller bronze, og der er altså taget højde for, at den fysiske formåen hos en 25-årig kan være bedre end hos den 55-årige.

Prøven gennemføres på hhv. atletikanlæg og i svømmehal med tyske kontrollanter.  Når prøven er succesfuldt gennemført, udstedes der et tysk certifikat, som er dokumentation for, at du kan ansøge FPS om bæretilladelse. Medaljen kan efterfølgende erhverves for egen regning gennem eksempelvis Jysk Emblem Fabrik.

Læs artiklen fra en af foreningens ture til Tyskland her.

Du kan læse mere om selve prøven her, oprette din egen profil og se, hvilke udfordringer der passer dig bedst og hvad kravene er til medaljen.

Bæretilladelse
Der kan ansøges om bæretilladelse til det tyske idrætsmærke.
- Er du dekoreret med en Dannebrogorden, skal du ansøge H.M. Kongen om bæretilladelse. Ansøgningen sendes via Forsvarsministeriets Personalestyrelse: Link
- Er du ikke dekoreret med en Dannebrogorden, skal du ansøge Forsvarsministeriets Personalestyrelse om bæretilladelse: Link