HPRD går Nijmegen-marchen 2024

29. november 2023 16:16 , af Magnus Frank

Nijmegen 2024  

Vil du med til Holland og gå den berømte Nijmegen march? 

HPRD samler ”reservens” hold.  

Har du altid haft lyst til at prøve kræfter med den sagnomspundne Nijmegen march, eller har du måske fortrudt at du aldrig fik gennemført 2. gang og fik ”krone” på din medalje, eller har du bare slet og ret lyst til at deltage i godt selskab med ligesindede reservister, så er det nu du skal slå til.

I uge 29 fra d. 13. – 20. juli 2024 går det løs sammen med 7.000 andre soldater fra 34 lande, heraf 500 danskere fra alle dele af forsvaret, beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet samt ikke mindst op mod 40.000 civile deltagere. 

Kom med og oplev hvordan Nijmegen bryder ud i sandt festfyrværkeri af non-stop fest og glade mennesker over en hel uge, oplev fællesskabet ved at bo i en militær camp med tusindvis af internationale soldater og oplev den storslåede stemning langs de fire 40km lange marchruter.

Vi samler et godt mixhold af yngre som ældre, befalingsmænd som officerer, høje som lave grader, erfarne som uerfarne gængere.

Infomøder
Vi gennemfører et antal infomøder via Teams forud for seneste tilmelding så man har mulighed for at høre nærmere om 4daagse Nijmegen marches og stille spørgsmål omkring turen, selve march, holdet og meget mere.
Online infomøde d. 18. december kl. 20:00-21:00
Online infomøde d. 8. januar kl. 20:00-21:00

Hvad kræves:
Alle er velkomne på holdet blot de har: MA nummer, gode støvler, højt humør, lysten til at indgå i et blandet marchhold med reservister fra hele forsvaret, mod på træningsture fordelt over det halve år op til selve marchen og naturligvis en bestået kontrolmarch på 2x40km.

Vi lover:
Godt kammeratskab, trætte fødder, Nijmegn medalje, fest og farver, en unik militær oplevelse for livet.

Marchen
Kort sagt er det fire dages vandring på asfaltveje. Militært personel går 40 km hver dag med oppakning, der eksklusiv væske skal veje mindst 10 kilo. Mænd over 50 år og Kvinder behøver ikke bære oppakning. Der marcheres i M/11 med støvler og militær rygsæk.

Periode
Dato 13. – 20. juli 2023, uge 29
De fire dages march gennemføres 16. – 19. juli 2024.

Træning:
Forud for 4daagse Nijmegen marchen er det vigtigt at alle deltagere får marchtrænet løbende. Fra januar til juni arrangerer vi fælles træningsmarcher som man kan tilmelde sig individuelt. Afhængigt af bopæl for de deltagende medlemmer kan der formeres et træningshold Øst og et træningshold Vest.

Transport:
Transport til og fra Nijmegen koordineres af Dansk Nijmegen Kontingent for alle deltagende hold.
Afgang fra udvalgte lokationer i Danmark forventes lørdag d. 13. juli 2024. Hjemkomst til samme lokationer forventes Lørdag d. 20. juli 2024.

Program:
-Lørdag d. 13. juli: Afmarch i busser (forvent 1700)
-Søndag d. 14. juli: Ankomst og indretning efterfulgt af fælles HPRD holdmiddag i byen.
-Mandag d. 15. juli: Parade ved det danske kontingent, afslapning og eventuel udflugt til eksempelvis Airborne Museum Hartenstein i Nijmegen.
-Tirsdag d. 16. juli: Marchdag 1
-Onsdag d. 17. juli: Marchdag 2 (pink Wednesday)
-Torsdag d. 18. juli: Marchdag 3
-Fredag d. 19. juli: Marchdag 4 med officiel indmarch på Charlemagne, hjemtransport om aftenen
-Lørdag d. 20. juli: Hjemkomst til Danmark (forvent 1200)

Ophold:
Deltagerne indkvarteres i den midlertidige ”Military Camp Heumensoord” der på imponerende vis konstrueres til lejligheden. De 7.000 deltagende soldater underbringer i køjesenge i 12-20 personers stuer i store telte.
Forplejning til alle måltider i det store fælles messetelt. Følg KampHeumensoord på FB: https://www.facebook.com/KampHeumensoord/

Pris:
Deltagerprisen fastsættes hvert år af Dansk Nijmegen Kontingent. I 2023 var deltagerprisen 3.150,- kr.
Foreningen giver tilskud på 1.000 til HPRD medlemmer der søger via hprd@hprd.dk

Tilmelding:
Du kan tilkendegive din interesse for at deltage på HPRD’s marchhold ved at tilmelde dig aktiviteten her på siden. Dermed vil du blive inkluderet i fremtidig information om træning.
Endelig tilmelding og betaling skal foretages direkte til Dansk Nijmegen Kontingent med angivelse af HPRD som ønsket marchhold. Tilmelding forventes at åbne d. 3. februar på www.nijmegen.dk

Vidste du i øvrigt at:

  • Nijmegen firedagsmarch er verdens største march?
  • Der er byfest i over en uge i forbindelse med marchen?
  • Der står mere end 250.000 og hepper på marchgængerne på den endelige opløbsstrækning på 5 kilometer, som er kendt som Via Gladiola – Gladiatorernes Vej?
  • Nijmegen er Nederlandenes ældste by, en af de ældste i Europa og er grundlagt af romerne?
  • Mere end 45.000 civile og 5.000 soldater går hver dag?
  • Marchen foruden det militære islæt har rod i tiden omkring århundredeskiftet, hvor flere og flere blev overbevist om, at motion er sundt.
  • Medaljen for gennemførelse er bæringsberettiget i Danmark?
  • Danmark traditionelt stiller et af de størte bidrag til Nijmegen-marchen og at danskerne er et af de folk i verden, der går mest?
  • Der var hårde kampe i området over kontrol med broerne hen mod slutningen af 2. Verdenskrig? Det kan du lære mere om i den berømte storfilm A Bridge Too Far fra 1977.

Tilmeld dig allerede nu.

For nu er tilmeldingen ikke bindende - men det bliver den snart.

Se begivenheden for marchen her:

https://www.hprd.dk/event/Activity2517916706200843976/202407140700BQ

Vi håber du vil gå med!