Tøbrud for reservister: virksomheder giver fri med løn

30. oktober 2023 09:48 , af Magnus Frank
I dag indgår en række virksomheder en aftale med forsvaret om at give fri med løn.
Formand for HPRD, Jesper Schneider, siger i den forbindelse: 

"InterForce fortjener stor ros for deres indsats. Aftalen vidner om stigende forsvarsvilje i befolkningen og erhvervslivet. Tøbruddet er kommet, og det er vi selvsagt meget glade for i HPRD. Ordningen vil være til stor gavn for reservister og særligt for frivillige i hjemmeværnet.

Vi håber ordningen vil inspirere og brede sig også til andre virksomheder - store som små, offentlige og private.

Derudover håber vi at initiativet vil danne første skridt på vej til en regulær lovgivning der sikrer reservister og frivillige ret til mindst 2 ugers årlig frihed fra deres civile arbejdsgiver til militær tjeneste.”

Ritzau skriver følgende:
"Danfoss, Danske Bank, DSB, Netcompany og Salling Group underskriver i dag på Livgardens Kaserne i Gothersgade i København en aftale med dansk forsvar og beredskab. Aftalen betyder, at de fem virksomheder giver alle deres medarbejdere, der enten er reservister eller frivillige i Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten, fri med løn i minimum fem dage om året til at gøre tjeneste.

Dette er foreløbigt en prøveperiode på tre måneder, men håbet er, at aftalen kan bruges indgås med flere virksomheder i 2024."

 

Læs mere her:

Virksomheder giver fri med løn til frivillige i Forsvar og Beredskab | BT Erhverv - www.bt.dk